Istorijat

1990

Početak firme Apoteka Viva-Dijab datira iz 1990. godine kada je, kao porodična firma, osnovana samostalna trgovinska radnja Apoteka Viva. Glavni prodajni program bili su farmaceutski lekovi, medicinski preparati, sportska medicinska oprema, ortopedska pomagala. S obzirom na to da je od samog početka odziv kupaca bio izuzetno veliki, potražnja je postala veća od mogućnosti ponude. To je zahtevalo ubrzano širenje proizvodnih kapaciteta firme.

2000

2011

1999

2005

2014

Uskoro nove aktivnosti

FITOAROMATERAPIJA

Lečenje biljem najstariji je način pomoći kod različitih zdravstvenih poremećaja i bolesti. Fitoterapija je medicinska disciplina koja u svrhu lečenja, prevencije bolesti i očuvanja zdravlja koristi cele biljke ili delove biljaka, te njihove ekstrakte. U zemljama EU zakonski je tačno određen sastav, oznaku, oblik doziranja i upotreba pojedinih gotovih biljnih preparata na osnovu naučnih saznanja. Aromaterapija je medicinska disciplina koja koristi specijalne ekstrakte - esencijalna (eterična) ulja. Aromaterapija je sastavni deo fitoterapije stoga je danas sve uvriježeniji zajednički naziv fitoaromaterapija.

U današnje vreme fitoaromaterapija je sve više prisutna u prevenciji i lečenju mnogih tegoba. Kako bi svim zainteresovanim za fitoaromaterapijske preparate osigurala kvalitetnu savetodavnu uslugu Apoteka “Viva-Dijab” u svojim prostorima planira da organizuje fitoarmoaterapijsko savetovalište.

ŠKOLA MRŠAVLjENjA

Ishrana, pored telesne aktivnosti, ima važnu ulogu u održavanju zdravlja. Savremeni, pretežno sedelački način života, i nezdrava ishrana dovode do prekomerne telesne težine, povećanog rizika za razvoj bolesti kardiovaskularnog sistema, povišenog krvnog pritiska, povišene masnoće u krvi, šećerne bolesti, nekih malignih bolesti i sl. U želji da pomogne svojim korisnicima na putu do vitke linije i očuvanja zdravlja Apoteka “Viva-Dijab” planira da otvori "Školu mršavljenja". Cilj škole je savetovanje o promeni prehrambenih navika te o odgovarajućoj primeni dodataka ishrani, a na osnovu saznanja o Vašem načinu života.

USKORO- NUTRIONISTIČKO SAVETOVALIŠTE

Od samog početka svog postojanja čovečanstvo koristi hranu kao lek. Biranje, priprema i kombinovanje namirnica direktno utiče na naše zdravlje. Na žalost, u modernom društvu pravilna ishrana postala je zanemarena. Jedemo brzo i propuštamo obroke. Ali sve više ljudi shvata ozbiljnost pravilne ishrane i traži informacije o tome, kako poboljšati svoje zdravlje uz pomoć pravilne hrane.

Potaknuti time odlučili smo se na osnivanje nutricionističkog savetovališta. Želja je našim korisnicima osigurati kvalitetne i stručne savete o očuvanju zdravlja svakodnevnom ishranom. Program savetovališta još uvek je u izradi, a o njegovom početku bićete obavešteni.