Prazna korpa
×

Obaveštenje

Unesite Vašu adresu prvo

Kada ste već registrovani, molimo Vas da se prijavite ovde direktno

Isporučiti
Za adresu isporuke koristiti adresu kao za naplatu
Dodaj/Izmeni adresu za isporuku
Ime Šifra Cena Količina / Ažuriraj Porez Popust Ukupno
 
Ukupna cena proizvoda
 
Niste izabrali način isporuke
Molimo izaberite način isporuke
Žao nam je, nijedan način isporuke ne zadovoljava karakteristike Vaše porudžbine.
 
 
Ukupno:
0,00 Din.
0,00 Din.
Napomene i posebni zahtevi
Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Uopšteno

Zdravstvena ustanova Apoteka “Viva-Dijab” je vlasnik sajta www.apotekavivadijab.rs i web shopa. Opšti uslovi poslovanja vrede za sve registrovane korisnike. Prihvatanje opštih uslova poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrovani korisnik. Korisnik je dužan da se o bezbednosti svoje lozinke i povremeno je menjati. Stranice web shopa možete koristiti isključivo za pretraživanje naše on line baze podataka, informisanje o proizvodima i kupovinu ponuđenih artikala. Upotreba stranica za druge svrhe bez pisanog odobrenja vlasnika je kažnjiva i podleže zakonu o zaštiti autorskih prava Republike Srbije.

Porudžbine u web trgovini Zdravstvene ustanove Apoteke “Viva-Dijab” mogu napraviti samo punoletne osobe.

Odricanje od odgovornosti:

Sajt www.apotekavivadijab.rs nije zamena za lekarski pregled niti lekarske konsultacije. Informacije na stranici www.apotekavivadijab.rs ne smeju služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko posumnjate na određene simptome dogovorite lekarski pregled kod svog lekara. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samolečenje, opravdanosti ili načina korišćenja pojedinog preparata posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Ukoliko ste trudni ili dojite ili koristite neke lekove, pre izbora preparata za samolečenje posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Ukoliko postoje web poveznice koje sa sajta www.apotekavivadijab.rs vode na drugu stranu, ta stranica nije u vlasništvu Apoteke “Viva-Dijab”, www.apotekavivadijab.rs i Apoteka “Viva-Dijab” nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama niti se na njih ne odnose ovi Uslovi korišćenja.

Korišćenjem sajt www.apotekavivadijab.rs smatra se da ste saglasni da www.apotekavivadijab.rs niti Zdravstvena ustanova Apoteka “Viva-Dijab” neće biti odgovorna ni za kakvu direktnu ili indirektnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa sajta www.apotekavivadijab.rs ili odabirom preparata iz internet apoteke.

Informacije o proizvodima

Informacije o proizvodima ponuđenim na www.apotekavivadijab.rs su preuzete sa deklaracija pojedinog proizvoda, unutrašnjih uputstava proizvoda ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda. Fotografije su preuzete od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične. Nastojimo pružiti što tačnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Zadržavamo pravo greške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Zdravstvena ustanova Apoteka “Viva-Dijab” zadržava pravo izmene informacija (uključujući cene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.

Pre kupovine proizvoda, posebno dermokozmetike, medicinskih proizvoda i dodataka ishrani, preporučujemo Vam da se posavetujete s farmaceutom. Savetovati se možete telefonskim putem u radnom vremenu apoteke na kontakt telefone sa sajta.

Cene

Sve cene na stranicama Web shopa izražene su u RSD, i sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV od 20%. U sučaju da se trenutna cena razlikuje od cene objavljene na stranicama Web shopa, pre slanja odabranog proizvoda obavestićemo Vas o promeni. Cene na Web shopu su namenjene isključivo krajnjem kupcu, dakle nisu za veleprodaju.

Garancija i servisni uslovi

Ukoliko određeni artikal ima garanciju ili podleže servisnim uslovima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan da čuva garantni list i račun za vreme trajanja garantnog roka. Samo s predočenjem računa i garantnog lista kupac može ostvariti svoja prava.

Reklamacije

Kupac ima pravo da u roku 14 kalendarskih dana od dana dostave proizvoda, bez navođenja razloga, prema Zakonu o zaštiti potrošača, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu. Kupac o svom naumu raskidanja ugovora nas treba pismeno obavestiti i na našu adresu, i o svom trošku prema Zakonu o zaštiti potrošača vratiti nam proizvod koji je u originalnoj ambalaži i bez vidljivih znakova korišćenja. U roku od 14 dana od prijema proizvoda, Apoteka “Viva-Dijab” će kupcu vratiti novac uplaćen za proizvod na račun kupca.

Kupac ima pravo na povraćaj robe u sledećim slučajevima:

- Kod isporuke robe koja nije naručena

- Kod isporuke robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Dostava

Apoteka “Viva-Dijab” će sve porudžbine poslati u roku 1-3 dana, zavisno o trenutnoj raspoloživosti artikala. Ukoliko vam nećemo moći isporučiti pošiljku u navedenom roku ili uopšte, o tome ćemo vas obavestiti. Vi pritom možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbinu ili sačekati da naručeni proizvod postane dostupan.

Zdravstvena ustanova Apoteka “Viva-Dijab” ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Vas i dostavljača, dostavljaču ćemo ustupiti i kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije.

Za iznos porudžbine do 3000,00 dinaara cena dostave je   250,00 din.

Za iznos porudžbine iznad 3000,00 dinara dostava je besplatna.

Plaćanje

Plaćanje možete izvršiti na 2 načina:

1. Opštom uplatnicom na Žiro račun: Banke

Prilikom plaćanja na žiro-račun uplatite iznos iz porudžbine uvećan za iznos dostave 250,00 dinara.

Pošaljite nam potvrdu svoje uplate na e-mail: office@apotekavivadijab.rs

2. Pouzećem (po prijemu pošiljke, u gotovini): cena dostave iznosi 250,00 dinara.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

(1) Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen van poslovnih prostorija Apoteke “Viva-Dijab” ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

2) Rok za jednostrani raskid ugovora počinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prevoznik, roba koja čini predmet ugovora predata u vlasništvo.

(3) Ako je jedna narudžbina a Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je reč o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok za jednostrani raskid ugovora počinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prevoznik, predan u vlasništvo zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

(4) Ako je sa apotekom “Viva-Dijab” ugovorena redovna isporuka robe kroz određeni period, rok za jednostrani raskid ugovora počinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prevoznik, predan u vlasništvo prvi komad ili prva pošiljka robe .

Način korišćenja prava na jednostrani raskid ugovora

Kupac je dužan pre isteka roka od 14 dana za jednostrani raskid ugovora obavesti Apoteku “Viva-Dijab” o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi u prilogu ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

(3) Kupac može jednostrano raskinuti ugovor tako da obrazac za jednostrani raskid ili drugu nedvosmislenu izjavu o raskidu ispuni i pošalje elektronskim putem na adresu: office@apotekavivadijab.rs. Apoteka “Viva-Dijab” će bez odlaganja, dostaviti Kupcu potvrdu o prijemu izjave o raskidu na trajnom medijumu.

(4) Izjavu o raskidu ugovora Kupac je dužan poslati pre isteka roka od 14 dana za raskid ugovora. Kupac je dužan da dokaže da je svoje pravo na jednostrani raskid ugovora ostvario u skladu sa navedenim odredbama Zakona.

(5) Iskoristili Kupac svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, Apoteka “Viva-Dijab” i Kupac nisu dužni ispuniti svoje obaveze iz ugovora sklopljenog van poslovnih prostorija i ugovora sklopljenog na daljinu.

(6) U slučaju raskida ugovora, svaka strana je dužna da vrati drugoj ono što je primila na osnovu ugovora.

Obaveze Apoteke “Viva-Dijab” u slučaju jednostranog raskida ugovora

(1) Iskoristili Kupac svoje pravo na jednostrani raskid ugovora po Zakonu o zaštiti potrošača, Apoteka “Viva-Dijab” će bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je primila obavešzenje o odluci Kupca da raskida ugovor u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, vratiti Kupcu sve što je platio na osnovu ugovora.

(2) Apoteka “Viva-Dijab” nije obavezna izvršiti povraćaj dodatnih troškova koji su rezultat kupčevog izričitog izbora vrste prevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prevoza koji je ponudila Apoteka “Viva-Dijab” .

3) Kod ugovora o kupoprodaji, osim ako Apoteka “Viva-Dijab” nije ponudila da robu koju Kupac vraća sama preuzme, Apoteka “Viva-Dijab” će izvršiti povraćaj plaćenog tek nakon što joj roba bude vraćena, odnosno, nakon što joj Kupac dostavi dokaz da je robu poslao nazad u apoteci “Viva-Dijab” . (4) Apoteka “Viva-Dijab” izvršiti će povraćaj svega što je Kupac platio na osnovu ugovora služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio Kupac prilikom plaćanja, osim ako Kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja bez obaveze da plati dodatne troškove za takav povraćaj.

Obaveze Kupca u slučaju jednostranog raskida ugovora

(1) Ukoliko Apoteka “Viva-Dijab” nije ponudila da robu koju Kupac vraća sama preuzme, Kupac mora izvršiti povraćaj robe bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, obavestio Apoteku “Viva-Dijab” o svojoj odluci da raskine ugovor.

(2) Smatra se da je Kupac izvršio svoju obavezu na vreme ako pre isteka roka od 14 dana pošalje robu ili je preda u apoteci “Viva-Dijab” , odnosno osobi koju je Apoteka “Viva-Dijab” ovlastila da primi robu.

(3) Kupac mora snositi samo direktne troškove povraćaja robe, osim ako je Apoteka “Viva-Dijab” pristala snositi te troškove ili ako je Apoteka “Viva-Dijab” propustila obavesti Kupca o tome da je dužan da snosi te troškove.

(4) Ako je, kod ugovora sklopljenog van poslovnih prostorija, roba u trenutku sklapanja ugovora dostavljena Kupcu u njegov dom, Apoteka “Viva-Dijab” preuzeti će robu na svoj trošak ako robu, zbog njene prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.

(5) Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrednosti robe, koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obeležja i funkcionalnosti robe.

Pisani prigovor

(1) Apoteka “Viva-Dijab” omogućava Kupcu podnošenje pisanog prigovora u svojim poslovnim prostorijama, te će bez odlaganja pisanim putem potvrditi njegov prijem.

(2) Osim pisanog prigovora u svojim prostorijama Apoteka “Viva-Dijab” omogućava da Kupac podnese pisani prigovor putem:

- Pošte na adresu: Valterova bb, 31300 Prijepolje

- faksom: +381-33-711-189 ili

- Putem elektronske pošte: office@apotekavivadijab.rs

(3) Apoteka “Viva-Dijab” će u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana primljenog prigovora.